Privacy verklaring

Hieronder treft u onze Privacy en cookie verklaring:
1.  Onze Privacy verklaring
2.  Onze Cookie verklaring

1. Privacy verklaring
Bij het gebruik van onze website verwerken wij privacygevoelige informate in de vorm van uw persoonsgegevens. Wij hechten veel waarde aan het zo zorgvuldig mogelijk omgaan met deze gegevens. Er wordt met deze informatie op een veilige en nauwkeurige manier omgegaan.

Het verwerken van privacygevoelige informatie door ons verloopt volgens de eisen die zijn opgenomen in de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Wij zijn verantwoordelijk voor het verwerken van deze gegevens. In deze privacyverklaring leest u terug waarom en welke persoonsgegevens wij verzamelen.
De laatste aanpassing van dit document was op 14 juni 2015.

Toepassing van persoonsgegevens
Wanneer gebruik maakt van onze website, dan verstrekt u aan ons informatie zoals persoonlijke gegevens achter. Enkel de gegevens die u zelf aan ons verstrekt en de gegevens waarvan wij duidelijk van te voren aangegeven dat deze verzameld worden, zullen door ons gebruikt en bewaard worden.

Deze privacyverklaring is bedoeld voor het gebruik van onze website door particulieren. Het is ook mogelijk om als bedrijf gebruik te maken van onze site maar de Wet bescherming persoonsgegevens is enkel van toepassing op particulieren.

Voor het verwerken van bestellingen hebben wij de volgende gegevens nodig:
⦁ Naam, adres en woondplaats
⦁ Telefoonnummer
⦁ Factuuradres
⦁ Emailadres
⦁ Betalingsinformatie
⦁ Geslacht

Nieuwsbrief en contactformulier
Wij bieden een nieuwsbrief waarmee wij geïnteresseerden willen informeren over onze producten en/of diensten. Uw e-mailadres wordt slechts met uw expliciete toestemming toegevoegd aan de lijst van abonnees. Iedere nieuwsbrief bevat een link waarmee u zich kunt afmelden.

Wanneer u zich inschrijft voor onze nieuwsbrief, welke bedoelt is om onze klanten te informeren van nieuwe producten of speciale kortingsacties, verzamelen we ook een aantal van uw gegevens. Wij voegen uw e-mailadres enkel aan onze database toe als u hier expliciet toestemming voor heeft gegeven. Bovendien kunt u zich uitschrijven met de link die in iedere nieuwsbrief aanwezig is.

Bij het inschrijven voor de nieuwsbrief of het gebruik maken van het contactformulier verzamelen we de volgende gegevens:
⦁ Naam, adres en woonplaats
⦁ E-mailadres

Het kan zijn dat u van ons commerciële e-mails ontvangt. Elke e-mail van deze aard bevat een mogelijkheid om dergelijke e-mails in de toekomst stop te zetten.

Aanmelden als klant
Voor een aantal van de diensten op onze site is het nodig dat u zich eerst aanmeld als klant door een account aan te maken. Wanneer u een account aanmaakt, worden een aantal van uw persoonsgegevens in onze database opgeslagen. Het doel van het opslaan van deze gegevens is het voorzien van gebruikersgemak. Het is, wanneer u zich bij ons heeft aangemeld, niet meer voortdurend uw persoonlijke informatie hoeft op te geven. Het stelt ons ook in staat om contact met u op te nemen omtrent het leveren, betalen en factureren van een bestelling. Daarnaast kunt u via uw account eenvoudig uw bestellingen bekijken en volgen.

Deze gegevens zullen niet aan derde partijen worden verstrekt tenzij hier een wettelijk verzoek voor gegeven is of wanneer u gebruikt maakt van een dienst waarbij dit noodzakelijk is. Wanneer wij het vermoeden hebben dat uw persoonlijke gegevens betrokken zijn bij frauduleuze handelingen op onze website, dan zullen wij deze verstrekken aan de autoriteiten.

Om een account te maken op onze site hebben wij de volgende persoonlijke gegevens nodig:
⦁ Naam, adres een woonplaats
⦁ E-mail

Beveiliging
Om misbruik van uw persoonlijke informatie en niet geautoriseerde toegang tot deze tegen te gaan, hebben wij een aantal maatregelen genomen voor uw veiligheid:
– Uw persoonlijke informatie is beveiligd en kan benaderd worden door een combinatie van uw gebruikersnaam en wachtwoord
– Uw persoonlijke informatie is beveiligd en kan benaderd worden door een combinatie van uw gebruikersnaam en een login token (welke wordt opgeslagen in een cookie)
– Alle informatie wordt verstuurd over een beveilige verbinding (Secure Sockets Layer) tussen u en onze server.
– Iedere keer dat persoonlijke informatie opgevraagd wordt, dan wordt dit bijgehouden in de logs.

Op onze site worden ook statistieken bijgehouden maar dit gebeurt op een discrete manier, zonder dat u er last van heeft.

Links van derde partijen
Onze privacyverklaring geldt niet voor website van derde partijen die met links gekoppeld zijn aan onze site aangezien wij niet aansprakelijk zijn voor het op een veiige manier verwerken van uw persoonsgegevens op deze sites. U kunt dan ook het beste om, voordat u persoonlijke informatie verstrekt aan deze partijen, hun eigen privacyverklaring door te nemen.

Wijzigingen privacy verklaring
Het kan zijn dat wij gebruik maken van ons recht om deze privacyverklaring aan te passen. Neem dan ook voor de zekerheid iedere keer dat u gebruikt maakt van onze site de privacyverklaring opnieuw door te nemen.

Aanpassen persoonlijke gegevens en andere vragen
Wanneer u wilt inzien welke persoonlijke gegevens wij geregistreerd hebben en u deze wilt aanpassen, dan kunt u contact opnemen met onze klantendienst. Onze medewerkers staan u ook te woord als u vragen heeft over deze privacy verklaring.

2. Cookie verklaring
Op deze site wordt gebruik gemaakt van cookies. Een cookie is een simpel tekstbestand dat bij een bezoek aan onze website naar uw computer wordt gestuurd en wordt opgeslagen op uw harde schijf. In dit bestand wordt informatie opgeslagen welke de volgende keer door onze site gebruikt kan worden voor een betere gebruikerservaring.
Hieronder leggen wij uit wat er in dit bestand wordt opgeslagen en waarom.

Opslaan van uw instellingen
We maken onder andere gebruik van cookies om uw instellingen en preferenties op te slaan zodat u deze slechts eenmaal hoeft aan te passen.

De volgende instellingen en preferenties worden in de cookie opgeslagen:
– Automatisch aanmelden en aangemeld blijven
– Het opslaan van de artikelen die u in uw winkelmandje heeft geplaatst
– Het verdelen van inkomende verzoeken op de site met behulp van cookies om de site snel te laten lopen wanneer het druk is
– Het bijhouden van welke cookies op onze site u toestemming heeft gegeven
Om van gebruik van onze site te maken is het toestaan van cookies niet verplicht en u kunt cookies in uw browser blokkeren. In dat geval zult u alle informatie echter iedere keer opnieuw versturen.

Voor de werking van onze site
Om onze site optimaal te laten werken, maken wij gebruik van cookies. De cookies die voor dit doeleinde worden gebruikt, worden niet voor andere doeleinden gebruikt.

Deze cookies zorgen ervoor dat:
– Persoonlijke gegevens als uw naam, e-mail adres en meer slechts één keer hoeft op te geven
Het is niet verplicht om toestemming te geven en u kunt deze cookies dan ook blokkeren. Het is echter wel zo dat een invloed kan hebben van de gebruikservaring van onze site.

Social media knoppen
We maken op onze website gebruik van knoppen waarmee pagina’s gedeeld kunnen worden op sociale netwerken met behulp van een dienst genaamd AddThis. Door op één van deze knoppen te drukken worden er cookies opgeslagen.

De achterliggende broncode is niet van onszelf maar van de sociale netwerken in kwestie zelf afkomstig. Dat betekent dat wij geen verantwoordelijkheid dragen voor deze code. Voor informatie over wat het drukken op deze knop voor gevolgen heeft voor uw privacy zult u de privacyverklaring van het desbetreffende sociale netwerk doornemen.

De gegevens die door deze sites worden verzameld, worden opgeslagen naar servers binnen de Verenigde Staten. Amerikaanse bedrijven horen zich te houden aan de Safe Harbor regeling en de sociale netwerken zijn aangemeld voor het Safe Harbor programma dat is opgesteld door het Amerikaanse Ministerie van Handel. Uw persoonsgegevens worden dus op een fatsoenlijke manier verwerkt.

Het gebruik van tracking cookies
We maken gebruik van tracking cookies welke het mogelijk maken om een profielschets te maken met behulp Google Analytics. Deze schets wordt gebruikt om advertenties aan te passen aan uw gebruik en voorkeuren en wordt niet gekoppeld aan uw persoonlijke gegevens zoals uw naam, adres en e-mail adres.

Google Analytics
Wanneer u gebruik maakt van onze website, dan wordt er een cookie geplaatst door Google, het Amerikaanse bedrijf achter Google Analytics. We gebruiken deze service om meer inzicht te krijgen over het gebruik van onze website door onze bezoekers met behulp van rapportages en andere diensten. Indien de autoriteiten deze gegevens opvragen bij Google, dan zal het bedrijf deze moeten prijsgeven. Ook kan het zijn dat derde partijen deze gegevens op aanvraag van Google verwerken. Wij dragen hier geen aansprakelijkheid voor.

Wij hebben toestemming verleend aan Google om de informatie die met Google Analytics is verkregen ook voor andere Google diensten in te zetten. Deze gegevens oworden opgeslagen naar de servers van Google in de Verenigde Staten. Google is aangemeld voor het Safe Harbor programma dat is opgesteld door het Amerikaanse Ministerie van Handel en zal zich als Amerikaans bedrijf aan de Safe Harbor regeling moeten houden. Uw persoonsgegevens worden dus op een fatsoenlijke manier verwerkt.

Inzien of verwijderen van persoonlijke gegevens
Wilt u weten welke persoonlijke gegevens wij geregistreerd hebben of wilt u deze verwijderen, dan kunt u hiervoor contact opnemen met onze klantendienst. Houd er rekening mee dat onze medewerkers u om een identiteitsbewijs zullen vragen om te voorkomen dat hier misbruik van wordt gemaakt. Als u de persoonsgegevens die verbonden zijn aan een cookie, dan zult u ook de cookie in kwestie naar ons meesturen. Deze is opgeslagen in uw browser.

U kunt cookies ook verwijderen in uw browser. Als u wilt weten hoe u cookies kunt verwijderen en het gebruik ervan wilt in- of uitschakelen, kunt u de Help feature in uw browser raadplegen.